Tıp dünyası hem sağlık sorunlarını hem de keyfi talepleri analizsiz bırakmaz. Estetik cerrahiden görünüşünü tamamen değiştirmeye, boy uzatmaya kadar her şeyi hallediyor. Ameliyatla boy uzatmak mümkün mü? Ameliyatla kaç cm boy uzatılabilir? Ameliyat kaç yaşında yapılabilir?
Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik…
Birçok nedenden dolayı bıçak altına giriyor insan: Bazen sağlık sorunları için, bazen de rahat hissedeceği boyutlara ulaşmak için…
Son zamanlarda, realite şov yıldızı Theresia Fischer, bacaklarını uzatmak için iki ameliyat geçirdiğini açıkladı.
Peki ‘boy uzatma ameliyatı’ nedir? Ameliyatla boy uzatmak mümkün mü? İlk olarak, uzamaya bir göz atalım…
Boy kısalığı hayati olmasa da özgüven ve ruhsal sorunlara yol açabileceği için boy uzatma ameliyatı tercih edilmektedir.
Boy uzatma ameliyatının ilk döneminde bir bacağın diğerinden kısa olması gibi durumlar için doğumda oluşan şekil bozukluklarının tedavisi yapılıyordu.
Boy uzatma operasyonunda uzatılacak kol veya bacak kemiği kesilir: Daha sonra kemiğin iki ucunun ortasındaki boşluk özel bir fiksatör yardımıyla gün geçtikçe genişletilir.
Boy uzatma operasyonunda vücudun farklı bir bölgesinden herhangi bir kemik dokusu alınmasına gerek yoktur.
Ancak bu operasyon hem zaman alıcı hem de çok ağrılı: Kas, sınır, bağ doku ve kan damarlarının zarar görmemesi için çok yavaş bir süreç.
Boy uzatma ameliyatının yapılabilmesi için büyüme plaklarının kapanması gerekir: 18 yaş civarında büyüme plakları kapanır.
Bu operasyonda maksimum 15 cm’ye kadar boy uzatma sağlanabilmektedir.
Ancak en sağlıklısı her zaman bir doktora danışmak ve bir uzmandan bilgi almaktır.